Bezet
Dołączył: 04 Lip 2007
Posty: 10
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Zupa pak choi
Buszując po internecie znalazłem ciekawy przepis, niestety narazie go nie wypróbowałem ale w najbliższym czasie postaram się
Składniki:
- 1 litr esencjonalnego wywaru z kurczaka lub włoszczyzny
- kawałek (5 cm) świeżego imbiru
- 1 ząbek czosnku
- 5 łyżek sosu sojowego
- 30 dag schabu bez kości
- 2 łyżki płynnego miodu
- 2 główki kapusty pak choi (lub pekińskiej)
- 30 dag chińskiego makaronu
- 15 dag pieczarek
- 4 dymki
Sposób przyrządzania:
Wywar wlej do rondla, dodaj drobno starty imbir, zmiażdżony czosnek, 2 łyżki sosu sojowego i schab (bez tłuszczu) pokrojony w cienkie plastry. Doprowadź do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu przez 3 minuty. Schab przełóż do gorącego woka lub na patelnię, dodaj do niego pozostały sos sojowy, miód i trochę wywaru z rondla. Smaż przez 3-5 minut, aż mięso zbrązowieje, często je obracając i dolewając więcej wywaru, jeśli to konieczne. Do rondla z wywarem włóż połówki główek kapusty, makaron oraz pokrojone w plastry pieczarki. Gotuj 3 minuty na wolnym ogniu
Post został pochwalony 0 razy
|