Forum HONGKONG Strona Główna
  Obecny czas to Czw 14:03, 26 Gru 2024   

Forum HONGKONG Strona Główna -> Kuchnia chińska

Zupa pak choi

  Autor    Temat Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu
Bezet




Dołączył: 04 Lip 2007
Posty: 10 Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Zupa pak choi

Buszując po internecie znalazłem ciekawy przepis, niestety narazie go nie wypróbowałem ale w najbliższym czasie postaram się



Składniki:
- 1 litr esencjonalnego wywaru z kurczaka lub włoszczyzny
- kawałek (5 cm) świeżego imbiru
- 1 ząbek czosnku
- 5 łyżek sosu sojowego
- 30 dag schabu bez kości
- 2 łyżki płynnego miodu
- 2 główki kapusty pak choi (lub pekińskiej)
- 30 dag chińskiego makaronu
- 15 dag pieczarek
- 4 dymki

Sposób przyrządzania:

Wywar wlej do rondla, dodaj drobno starty imbir, zmiażdżony czosnek, 2 łyżki sosu sojowego i schab (bez tłuszczu) pokrojony w cienkie plastry. Doprowadź do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu przez 3 minuty. Schab przełóż do gorącego woka lub na patelnię, dodaj do niego pozostały sos sojowy, miód i trochę wywaru z rondla. Smaż przez 3-5 minut, aż mięso zbrązowieje, często je obracając i dolewając więcej wywaru, jeśli to konieczne. Do rondla z wywarem włóż połówki główek kapusty, makaron oraz pokrojone w plastry pieczarki. Gotuj 3 minuty na wolnym ogniu Smile


Post został pochwalony 0 razy

Post Czw 15:38, 05 Lip 2007 
 Zobacz profil autora    
  Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu

Skocz do:  


Last Thread | Next Thread  >

Zasady:
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

 

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB Š 2001 phpBB Group

phpBB Template by Vereor.

Web Templates
Web Design Templates Š